‎0216 759 99 33
info@commwork.com.tr

ICT TASARIM

#

Başarılı bir ICT projesinin temel direği, iyi bir tasarım sürecidir. Bu sürecin doğru yürütülmesi ve uygulanması, sürekli gelişen teknoloji için güvenilir ve sorunsuz bir altyapı sağlayacaktır. Commwork aşağıda başlıklar halinde gösterilen bu sürecin her evresinde, tecrübeli tasarım ekibi ve bilgisi ile sorunsuz tasarımlara imza atmakta, uluslar arası bir çok standart organizasyonları ile koordineli çalışarak, bu alandaki kabiliyetlerini daha da geliştirmektedir.

ICT tasarım konusunda teknoloji ve yeniliklere ne kadar çabuk adapte olursanız, bu sektörde o kadar söz sahibi olabilirsiniz.

Yapısal Kablolama Sistem Tasarımı
LAN ve WAN Altyapı Tasarımı
Kampüs ve Dış Tesis Altyapı Tasarımı
Veri Merkezi ve Bulut Depolama Altyapısı Tasarımı
Wi-Fi Ağ Sistem Altyapısı Tasarımı
Pasif Optik Ağ (PON) Tasarımı
Dağıtık Anten Sistemi (DAS) Altyapı Tasarımı
Teknolojik Hacimlerin Planlaması ve Ekipman Odası Tasarımı
Projede yer alan diğer disiplinlerle Koordinasyonun sağlanması
BIM 3D Modelleme

ICT PROJE YÖNETİMİ

#

ICT proje yönetimi, bir kuruluşun belirli bilgi teknolojisi (BT) hedeflerinin tamamlanması için sorumluluğu planlama, organize etme ve tanımlama sürecidir.

Bir projenin başarısız olmasına neden olabilecek normal sorunlara ek olarak, bir BT projesinin başarısını olumsuz etkileyebilecek faktörler, projenin yürütülmesi sırasında teknolojideki ilerlemeleri, güvenliği ve veri yönetimini etkileyen altyapı değişikliklerini ve donanım, yazılım arasındaki bilinmeyen bağımlı ilişkileri içerir. BT projeleri ayrıca, bir kuruluşun yeni bir teknolojiyi ilk kez uygularken üstlendiği toplam riski temsil eden ilk kullanım maliyetine de yenik düşebilir.

Proje sırasında karşılaşılması muhtemel olumsuz durumların ve risklerin önüne, bu sürece hakim ve süreç içerisinde gelişen teknolojiye ayak uyduran bir yönetimle geçilebilinir.

YAPISAL KABLOLAMA

#

Yapısal kablolama, günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde birden çok donanım kullanımını destekleyecek bir kablolama sisteminin tasarımı ve kurulumudur. Doğru kurulmuş bir sistem ile mevcut ve gelecekteki gereksinimler karşılanabilir ve gelecekte eklenecek donanımlar desteklenebilir.

Bu altyapı geniş bir kullanım alanına hizmet eder. Örneğin havalimanı, akıllı bina projelerinde onlarca sistem bu altyapı üzerinde çalışmaktadır.

Temelde Yapısal kablolama aşağıdaki 6 ana başlıkta projelendirilmeli ve uygulanmalıdır.

Giriş Tesisleri (Entrance Facility) – telekomünikasyon şirketi (ISP) ağının bittiği ve müşteri tesislerindeki tesis içi kablolarla bağlandığı noktadır.

Ekipman Odaları (ER) – bina içindeki kullanıcılara hizmet veren ana ekipmanların konumlandırıldığı hacimlerdir.

Telekomünikasyon Odaları (TR) – omurga ve yatay kablolama alt sistemlerini birbirine bağlayan çeşitli telekomünikasyon ve veri ekipmanlarının bulunduğu hacimlerdir

Omurga (Backbone) kablolama – bina içi ve bina dışı kablolamadır. giriş tesisleri, ekipman odaları ve telekomünikasyon odaları arasındaki bağlantıyı sağlar.

Yatay (Horizontal) kablolama – telekomünikasyon odalarından son kullanıcı tarafında data outlet’lere yapılan kablolamadır.

Çalışma Alanı (Work Area) bileşenleri – son kullanıcı ekipmanını yatay kablolama sisteminin sonlandığı noktalara bağlar.

Yukarıda bahsedilen başlıklar uluslararası standartların referansında , Commwork bilgi ve tecrübesi ile birleşerek sorunsuz bir altyapıyı sizlere sunacaktır.

NETWORK TASARIMI

#

Commwork, Ağınızı bir üst seviyeye taşımak ya da yeni yerleşkeniz için optimum network tasarımını size sunmak adına en doğru adreslerden biridir.

Giderek daha fazla şirket ya da kurum, ağlarını daha yüksek hızlara taşıyor, artırılmış veri depolama kapasitesi ve iyileştirilmiş yoğunluk için bakır kablolamadan fiber optik kablolamaya geçiriyor ve bu geçişi sorunsuz sağlayacak altyapı ve donanıma ihtiyaç duyuyor.

Uluslararası proje tecrübesi, uluslararası organizasyonlara olan yakınlık ve ürün bilgisi, Commwork’ü bu ihtiyacı karşılama adına birkaç adım öne çıkarıyor.

GÜVENLİK ALTYAPISI

#

Etkili fiziksel güvenlik sisteminin tasarımı, metodolojik bir yaklaşım gerektirir. Etkili bir fiziksel güvenlik sistemi, varlıkların hırsızlık, sabotaj ve kötü niyetli insan saldırılarına karşı korunması için insanları, prosedürleri ve teknolojiyi entegre eder. Bu nedenle, tasarımcı veya güvenlik yöneticisi fiziksel güvenlik sisteminin hedeflerini mevcut kaynaklarla net bir şekilde tartmalı ve ardından güvenlik programının hedeflerini ne kadar iyi karşıladığını belirlemek için önerilen tasarımı değerlendirmelidir.

Etkili fiziksel güvenlik sistemini tasarlamadan önce kapsamlı bir güvenlik riski değerlendirmesi gereklidir. Bu değerlendirme yapılmazsa, gereksiz korumaya değerli sermayeyi boşa harcayabilir veya tesisin kritik noktalarında yeterli korumayı sağlayamayabilir. Her tesis benzersiz olduğundan, varlıkların, tehditlerin ve güvenlik açıklarının kritikliğini değerlendiren uygun bir güvenlik riski değerlendirmesi, etkili fiziksel güvenlik sistemi tasarımı için temel sağlayan risk maruziyetinin net bir resmini verecektir. Bu çalışma, güvenlik sistemlerini oluşturan donanımlarla entegre edilerek, en uygun çözüm sunulmalıdır.

Başta havalimanı projeleri olmak üzere, Commwork, güvenlik risk değerlendirmesi ile uygun donanımların entegrasyonu konusunda ulusal ve uluslar arası bir çok projede tasarımcı ve uzman olarak yer almış ve tasarımlarını hayata geçirmiştir.

OTOMASYON ALTYAPISI

#

Otomasyon, yalnızca BT altyapınızı değil, işinizin süreçleri aracılığıyla çalışma şeklini yönetmek, değiştirmek ve uyarlamak için kritik öneme sahiptir. Otomasyon yoluyla değişimi basitleştirerek, yeniliğe odaklanmak için zaman ve enerji kazanırsınız. Otomatikleştirilmiş kuruluşun amacı, işleri daha hızlı halletmektir. Bu, BT personelinin daha büyük sorunlara odaklanmasını, bunları çözmesini ve sırayla onları rutin ve otomasyona uygun hale getirmesini sağlar.

Altyapı otomasyonu, bilgi teknolojisi hizmetleri ve çözümleri sunmak için kullanılan donanımı, yazılımı, ağ bileşenlerini, işletim sistemini (OS) ve veri depolama bileşenlerini kontrol etmek için azaltılmış insan desteğiyle görevleri gerçekleştiren teknolojinin kullanılmasıdır.

Günümüzde Havalimanı sistemlerinden, akıllı binalara, fabrikalardan, veri merkezlerine, pek çok tesiste mevcut işleyiş içerisinde yer alan ve operasyonu daha hatasız ve hızlı hale getiren otomasyon sistemelerinin altyapıları,yine kusursuz bir elden çıkmalıdır.